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케챱 : 미국 향신료와 아시아의 연결고리!

cyanluna 2018. 7. 5. 14:41


Ketchup: America's Condiment Has an Asian Connection
케챱 : 미국 향신료와 아시아의 연결고리!

At any given time, about 97 percent of American kitchens have a bottle of ketchup. It is, without question, America’s condiment. But it was not always that way.

언제가 되었든, 97퍼센트의 미국가정에는 부엌에 한병의 케챱을 가지고 있습니다. 이것은 의심할 여지 없이 미국의 향신료입니다. 하지만 항상 그런것은 아니었습니다. 

Andy F. Smith is a professor of food history in New York City. He has published many books about American food.

스미스 교수는 뉴욕대학교의 음식사 연구 교수입니다. 그는 미국음식에 관한 많은 책을 냈습니다.  

The word "ketchup," Smith says, most likely comes from Chinese, where it used to mean "fish sauce."

"케챱"이라는 단어는, 중국에서 "생선소스"라는 의미로 쓰이던 단어가 넘어 온 것 입니다.  

Yes, America’s condiment developed from fish sauce.

네, 미국의 향신료는 생선소스로부터 개발되었습니다.

The sauce and the word reached Indonesia, Smith explains. That is where “the English ran into it.” From Indonesia, ketchup made its way into British kitchens and cookbooks.

이 소스와 단어는 인도네시아로 넘어갔습니다. 스미스교수는 설명했습니다. 이곳은 영어가 흘러들어가던 곳입니다. 인도네시아로부터, 케챱의 제조법은 영국식 주방과 요리책으로 들어 갔습니다. 

Early British ketchup was made from many different foods, such as walnuts and mushrooms, Smith explains. But never tomatoes. Tomatoes are native to South America and they didn't arrive in Europe until the 16th century.

영국의 초기 케챱은 호두나 버섯같은 다양한 재료들로부터 만들어 졌습니다.하지만 토마토는 아니었습니다. 토마토는 남아메리카 토종 작물입니다. 이 토마토는 16세기전까지는 유럽에 소개되지 않았습니다. 

For many years, some countries did not believe tomatoes were healthy to eat. But, medical theories about tomatoes changed. By the 1830s, they were thought to be good for health in many ways.

여러 해 동안, 몇몇 국가에서는 토마토가 건강에 좋은것이라고 믿지 않았습니다. 하지만, 토마토의 관한 의학 이론이 바꾸었습니다. 1830년에 되어서, 토마토가 건강에 여러모로 좋다고 생각하기 시작했습니다.

It was around then that tomato production in America took off. American farmers had more tomatoes than they knew what to do with. So, people began preserving them in different ways. Making ketchup from tomatoes was one solution.

토마토 생산을 미국에서 가져온이후로 어디에서든 있게되었습니다. 미국의 농부들은 그들이 토마토로 할 수 있었던것보다 더 많은 토마토를 가졌습니다. 그래서 여러가지로 보관할 방법을 찾기 시작했습니다. 케챱으로 만드는것은 그 해법중에 하나 였습니다.  

In its early days, tomato ketchup was mostly used in cooking. It was not considered the condiment that it is today.

초기에는 토마토 케챱은 대부분 요리에 쓰였습니다. 오늘날의 향신료처럼 쓰이는것을 생각하지 않았습니다. 

When hot dogs and hamburgers became part of American cuisine in the late 1800s and early 1900s, Smith explains, ketchup became the condiment of choice.

1800년 후반과 1900년 초반 핫도그와 햄버거가 미국 음식의 일부가 되었을 때 캐챱은 향신료로써 선택을 받게되었습니다. 

Today, most of the world’s ketchup is made where it all began: Asia.

오늘날 세계의 모든 케챱이 시작된 곳은 '아시아'입니다. 

원문 =https://app.eikaiwa.dmm.com/daily-news/article/ketchup-americas-condiment-has-an-asian-connection/NDsJRnt8Eei2KI-CtcLQRQ

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