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'굴껍질 재활용' 수질과 굴개채수를 향상시키다. 본문

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'굴껍질 재활용' 수질과 굴개채수를 향상시키다.

cyanluna 2018. 5. 15. 06:52
굴껍질을 재활용해서 새로운 굴을 키우는 집으로 활용하는 전략은 여러모로 윈-윈 전략인 것 같습니다. 빈굴껍질 처리도 용이하고 수질개선도 하고, 친환경 이미지때문에 손님들이 더 많이 찾아올 수 도 있구요. 선순환 사이클을 만든 훌륭한 사례네요. 이건 한국의 시푸드레스토랑에도 도입해도 될것같은데 굴껍질을 회수하는 과정과 배양하고 다시 되돌리는 과정을 어떻게 하는지 궁금하네요. 굴양식 업체에서 식당들과 계약해서 협력 형태로 해야 할 것 같네요.  




'Oyster Recycling' Improves Water Quality, Oyster Population
'굴껍질 재활용' 수질과 굴개채수를 향상시키다.

Oysters are a favorite of seafood lovers across the United States. Oysters, a kind of shellfish, are native to U.S. waters on both the Atlantic and Pacific coasts.

굴은 미국사람들이 가장 좋아하는 해산물중에 하나 입니다. 굴은 조개의 한 종류이며 대서양과 태평양 해안 모두 서식하고있습니다. 

Now, more than 20 eateries and other seafood businesses have joined together on a project to help the environment. Their goal is to collect old oyster shells and use them to grow new oysters. Project organizers say the recycled shells can also act as a filter. They remove dirty particles from the water.

현재, 20개 이상의 시푸드 레스토랑이 환경 개선프로젝트에 참가하고 있습니다. 그들의 목표는 빈 굴껍질을 모아서 새로운 굴을 키우는데 사용하는 것 입니다. 프로젝트 기획자들은 재활용 굴껍질은 필터처럼 사용할 수 있다고 합니다. 물에서 더러운 입자를 제거 시켜줍니다.  

The Shell Recycling Alliance program collects discarded oyster shells from seafood restaurants. It then uses the shells as homes for baby oysters.

굴껍질재활용연대프로그램은 시푸드레스토랑으로 부터 버려진 굴껍질을 모읍니다. 그리고 어린굴의 집으로 사용합니다. 

Oysters have been a popular choice at Mike's Crab House in Riva, Maryland, since 1958.Mike’s is one of more than 330 eateries in Maryland, Virginia and Washington D.C. that now recycle oyster shells.

메릴랜드의 Mike's Crab House에서 굴은 오랫동안 인기메뉴였습니다. 1958년부터 메릴랜드, 버지니아, 워싱턴DC등에서 330개이상의 점포를 운영하고있습니다. 지금은 모두 굴껍질을 재활용 합니다. 

Mike's Crab House owner, Tony Piera, says his store joined the program four years ago.

Mike's Crab House의 사장인 토니 피에라는 4년전에 이 프로그램에 참가했습니다. 

"It's a win-win for us. It's a win-win for the environment."

"이것은 우리에게 윈-윈전략 입니다. 환경에게도 윈-윈 입니다." 

Piera says he thinks more people come to his restaurant now because they know he recycles there.

그의 생각에는 더 많은 사람들이 그의 레스토랑에 오는것 같다고 합니다. 사람들이 그의 레스토랑이 재활용을 하는것을 알기 때문이라고 그는 말했습니다. 

New generations of oysters are very important for the health of the ocean because they help clean the water. Cleaner water creates a healthier environment for fish, other seafood and plants.

새로운 세대의 굴은 바닷물을 정화하기 때문에 바다의 수질건강에 매우 중요합니다.  깨끗한 물일수록 물고기들을 보다 건강하게 하고 다른 해산물이나 식물들도 건강하게 만들기때문입니다. 

The program is always looking for more restaurants to join. In Maryland, restaurant owners can get tax credits if they donate shells.

이 프로그램은 항상 새로이 참여할 레스트랑을 찾고 있습니다. 메릴랜드에서는, 레드토랑 사장들이 굴껍질을 기부한다면 세금혜택을 받게 됩니다. 

원문 = https://app.engoo.co.kr/daily-news/article/oyster-recycling-improves-water-quality-oyster-population/k3Q31FHdEeiZ4tPDJfcfjg

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